Implementar el tele-treball a l’empresa

La recent amenaça del COVID-19 ha fet que molts ens preocupem de possibilitar el tele-treball en la nostra organització, però no és la única raó per a fer-ho. D’altres poden també influir, com reduir els desplaçaments en dies assenyalats o quan els empleats han d’anar al metge o a altres gestions, evitar els dies de major aglomeració de gent si l’empresa està situada a zones concorregudes, etc.

Seguidament explicarem els punts bàsics per implantar sistemes de tele-treball (o siga, treball a distància) en la vostra empresa.

El sistema informàtic de l’empresa ha de permetre el teletreball

En alguns sectors professionals el primer punt ja impossibilitarà el tele-treball en l’empresa, bé perquè s’ha de tractar personalment amb clients o bé perquè es s’han de manipular mercaderies o maquinària in situ. En els sectors en què això és evitable i es pot funcionar amb ordinadors, telèfons i d’altres tecnologies connectades sí que es pot avançar.

El control de jornada

L’empresa ha de comptar amb un sistema de registre de la jornada de treball que siga possible usar a distància i que estiga ajustat a la normativa vigent. En el nostre cas treballem amb www.jornadaefectiva.es, un sistema complet de gestió de jornada laboral usat per empreses i organismes públics i que permet, a més, gestionar vacances, festius, permisos, baixes, etc. També permet la integració amb lectors d’empremptes dactilars.

Registre de la jornada de treball

El sistema de gestió de l’empresa

El sistema de gestió en què treballen els treballadors de l’empresa és el punt més important. Si ja es tracta d’una aplicació web no deuria haver massa problemes. L’empresa s’haurà d’assegurar que els empleats poden accedir al mateix per a treballar.

L’accés pot ser per usuari i contrasenya, amb certificat de firma digital (com el DNI electrònic, els de la FNMT o d’altres, de fet hem generat certificats propis per a empreses clients nostres) i es poden usar diversos mecanismes de protecció com: codis captcha (com el Recaptcha Invisible de Google, que no requereix que l’usuari faça res), autenticació en dos passos (mitjançant Google Authenticator o mitjançant l’enviament de missatges SMS), etc.

Molts dels ERPs sobre els que treballem per a clients nostres (com per exemple Dolibarr o Facturascripts) estan basats en web i permeten, per tant, l’accés dels usuaris des del seu navegador web.

En el nostre cas hem programat multitud de ferramentes de gestió sobre web, entre elles el sistema d’administració de finques www.administradorinmobiliario.es

I si el sistema de gestió és més antic, com aplicacions d’escriptori de Windows que cadascú té instal·lades al seu PC?

En eixe cas és possible que cada usuari haja d’accedir al seu PC remotament.

Això es pot fer mitjançant les ferramentes d’accés remot que tots coneixem (AnyDesk, TeamViewer, etc.) i que només són gratuïtes per a ús personal i no professional.

L’alternativa és que l’empresa permeta connexions remotes a la seua xarxa. La forma més habitual és instal·lant un servidor VPN en la xarxa de l’empresa, que permetrà que els usuaris, remotament, connecten a la xarxa de l’empresa i, posteriorment, puguen accedir al seus PCs i treballar sobre el seu escriptori de Windows/Linux/Mac.

 

La imatge destacada d'esta entrada és de katemangostar (freepik.es)

Busques programació a mida?

Has arribat al lloc adequat. Hem treballat per a multitud de clients.
Contacta'ns ara i demana pressupost sense compromís.